وجود ناخالصیهای آلی در آب میتواند بر زمان گیرش و روند کسب مقاومت بتن اثر گذارد در ضمن میتواند موجب شوره زدن و حتی خوردگی میلگرد در بتن شوند لذا چنانچه نسبت به کیفیت آب مصرفی در بتن تردید وجود داشته باشد لازم است نسبت به انجام آزمایشهای مقایسهای با مخلوط کنترل شامل تعیین مقاومت و تعیین زمان گیرش و سلامت اقدام نمود. بطوریکه مقاومت حاصل از آن باید حداقل 90 درصد و زمان گیرش نباید بیش از یک ساعت با نمونههای ساخته شده با آب مقطر اختلاف داشته باشد. و سلامت باید طبق ضوابط پذیرش استاندارد389 باشد.